Заради бежанския център в Овча купел младежи от НБУ настояват пред ръководството на учебното заведение да се потърси съдействие за сигурността им

schupen_prozorec_lampaМладежи от НБУ настояват пред ръководството на учебното заведение да се потърси съдействие за сигурността им в Студентски град вечер. Това стана ясно след въпрос на стажант-репортера на F2F TV Райна Павлова към директора на „Масови комуникации“ във връзка със сигнал до медията за конкретна ситуация в квартала. Става дума за опит на бежанци да се вклинят в група на няколко студентки, които се движели към автобусна спирка по една от улиците в квартал Овча купел близо до Университета им преди десетина дни. 

„Беше малко след 19: 30. Наобиколиха ни и започнаха да се закачат да се опитват да ни хванат косите, „навираха се“ в нас, а миризмата на алкохол от тях беше силна и нетърпима. Ние от своя страна им показахме с жестове и им казвахме и на английски и на български език, че не ни е приятно и искаме да останем сами. Те се правеха, че не разбират -беше гадно и стресиращо. Никой от хората наоколо не дойде да ни помогне да ги изгоним,“ разказва Райна Павлова.

На помощ се притича младеж, също от бежанския център. Идва и дългоочакваната маршрутка, с която студентките стигат до центъра. „Докато бях с момичетата, бях по- уравновесена, сякаш не осъзнавах още колко съм се стреснала,но след като слязох на моята спирка и вървях към входа ме обвзе такава паника, че започнах да се потя и да се оглеждам постоянно. Исках единсвено да се прибера вкъщи. Замислих се дали не трябва с придружител да ходя на лекции. Мисля, че това не е нормално, аз не се чувствам в безопасност. В крайна сметка, за да дадем спокойствие на тях, нима ние трябва да сме в безпокойство?“ – пита Райна.

По думите й, това не е единичен случай. И студентите са притеснени сериозно за безопасността и сигурността си. Сега се надяват ръководството да вземе мерки и ако е необходимо, да разговаря с полицията за увеличаване на патрулките край НБУ и бежанския център.
F2F TV ще следи случая.

Може да харесате още...