Започна Японска икономическа седмица в България

globus_peroТази седмица е под знака на японската икономика, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) след среща на Клубния съвет на Българо-японския икономически съвет при БТПП. В японската икономическа седмица у нас едно от най-значимите събития е връчването на японската награда за качество „Босей“, както и честване на 20-годишнината на Японската асоциация за международно сътрудничество (JICA).  Тази година зам.-министърът на икономиката и енергетика Красин Димитров и председателят на БТПП Цветан Симеонов връчиха “Босей” заедно с грамота на веригата ресторанти “Happy Bar & Grill” за бранда “Happy Sushi” за постижения при въвеждането на добри практики от японското управление на качеството и популяризиране на японската кухня в България.

Специално участие в награждаването взе посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми. Церемонията се състоя в Кемпински Хотел Зографски.

Наградата “Босей“ се връчва за четвърти пореден път. Тя е учредена през 2008 г. от Института за следдипломна квалификация при УНСС-София, Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на специализиралите българи в Япония, JICA и AOTS (the Association for Overseas Technical Scholarship). Името на наградата идва от логото на Токайския университет и означава стремеж към звездите, или стремеж към съвършеното качество.

Наградата се връчва за постижения при въвеждането на добри практики от японския мениджмънт и високо качество при изпълнението на концепцията за тотално управление на качеството в България.

Сред българските фирми, отличени с наградата, е Оптикс АД, за чиято 15 годишна дейност на бизнес, социална и обществена ангажираност F2F TV ви разказа в деня на будителите.

източник и снимка: БТПП

Може да харесате още...